top of page
  • Machteld

Houding Corrector Review

Bijgewerkt op: 6 mrt. 2022

Nek- en schouderklachten zijn mij helaas niet vreemd. Regelmatig yoga of stoelyoga doen helpt mijn klachten goed verminderen en voorkomen. Toch merkte ik op dit ik regelmatig krom voorovergebogen zit te werken achter m’n beeldscherm. Dit komt veel thuiswerkers vast bekend voor. Ik besloot daarom in overleg met m’n fysiotherapeut eens een houding corrector uit te proberen. Hier lees je hoe dit beviel.



Wat is een houding corrector?

Zoals de naam doet vermoeden is een houding corector een hulpmiddel om je houding te verbeteren. Je hebt verschillende soorten: voor nek- en schouderklachten, en rugklachten.

Schouder brace voor nek-en schouderklachten

Een houding corrector voor nek-en schouderklachten werkt met een soort riem om je bovenlichaam. Het doel hiervan is om je schouders naar achteren te duwen, om je zo te forceren een goede houding aan te nemen. Met de brace om kun je niet krom voorover gebogen zitten.



Rug brace voor lage rugklachten

Een rug brace maakt gebruik van een stevige band om je onderrug. Lage ruggklachten komen vaak door een te holle of te bolle onderrug. Deze brace helpt je om je onderrug in de juiste houding te houden en zo rugklachten te voorkomen.


Overleg met je fysiotherapeut of huisarts welke versie voor jou het meest geschikt is. Ik probeerde een schouderbrace uit van Uppose.


Maat schouder brace

Een schouder brace kun je onder of boven je kleding dragen. Je hebt verschillende maten. Kijk goed in de maattabel van de variant. Daar staat vaak aangegeven voor welke borstomvang een schouder brace geschikt is. Let daar goed op, want aan een brace die te groot of te klein is heb je niets. De maattabel zegt uiteindelijk meer, dan of een product voor mannen of vrouwen geadverteerd wordt.


Gebruik schouder brace

In overleg met m’n fysiotherapeut gebruik ik een schouderbrace enkele keren per dag. Ik begon met hem zo’n 10 minuten dragen, tot maximaal een uur per keer. Er zijn braces die je de hele dag kunt dragen, afhankelijk van je klachten. Maar draag je hem te veel, dan is de kans groot dat je gaat overcompenseren in je houding en uiteindelijk andere klachten krijgt.


Houding corrector ervaringen

Tijdens het dragen van een houding corrector kan ik mijn schouders niet voorover buigen. Ik zit dus automatisch netjes rechtop. Doordat ik m’n schouders niet naar voren kan buigen, merk ik goed op wanneer ik dat wel wil doen. En dat is confronterend vaak.


Een houding corrector helpt daardoor niet alleen direct je houding te verbeteren, maar helpt je vooral bewust worden wanneer je een ongezonde lichaamshouding aan wilt nemen. De effecten zijn hierdoor groter dan de draagtijd.


Mijn ervaringen met de houding corrector zijn hierdoor positief. Heb je nek-, schouder- of rugklachten die verergeren door een slechte houding? Dan is een houding corrector het uitproberen waard. Maar overleg wel eerst met je huisarts of fysiotherapeut om de voor jou beste versie te kiezen.


Waar koop je een houding corrector?

Ik kocht de Uppose schouder brace online tijdens een lockdown. Sommige drogisterijen en sportzaken verkopen ze ook, net als gespecialiseerde winkels met fysiotherapie hulpstukken.


Ik wens je veel ontspannen werkplezier toe!


Lees meer:


Deze pagina bevat affiliatielinks. Wanneer je via deze links iets bestelt ontvang ik een commissie. Dit kost jou niets extra en je helpt mij dit blog te maken. - Bedankt!


379 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page