top of page
  • Machteld

11 Yoga films

Klaar met de kerstfilms? Bekijk dan eens een van onderstaande films en documentaires over bekende en minder bekende Guru's, yogi's en meditatie-leraren. Ontspannen en geïnspireerd raken tegelijkertijd – veel kijkplezier!

Science of Compassion

Een documentaire over Amma, Sri Mata Amritanandamayi Devi, gemaakt door filmmaker Shekhar Kapur. In deze documentaire interviewt hij Amma over compassie en creativiteit.

Ook interviewt hij anderen over Amma's spirituele lessen en haar invloed op hun leven.


Mantra – Sounds into Silence

Een documentaire over de kracht van mantra zang, met interviews met verschillende bekende en minder bekende mantra zangers.




Awake – The Life of Yogananda

Een film over het leven van een Hindu Swami die yoga (mede) naar het westen heeft gebracht. Zeker als je de 'Autobiografie van een Yogi' hebt gelezen van Swami Yogananda, is deze film het bekijken waard.



Walk With Me – Thich Nhat Han

Deze prachtige en kalme film is bijna een meditatie in bewegend beeld. Zen Boeddhist Thich Nhat Hahn wordt gevolgd in zijn klooster Plum Village. Je krijgt een intieme blik in het leven van de monniken in Plum Village. Benedict Cumberbatch heeft de voice-overs ingesproken.


One Track Heart: The story of Krishna Das

One Track Heart volgt de reis die Krishna Das naar India maakte en weer terug naar de VS. Je ziet hoe hij worstelt met depressies en drugsgebruik en uitgroeit tot de wereldberoemde mantra zanger die nu in elke yogastudio gedraaid wordt. Als je deze documentaire gezien hebt, zal zijn muziek je voor altijd meer raken.


Kung Fu Panda

Als je deze film(s) niet gezien hebt, is het niet de eerste film waar je aan denkt wanneer je een yoga-film wil kijken. Hij is me ooit aangeraden door een meditatieleraar. Geniet van de mooie animaties, humor en diepe levenswijsheden die in de films verwerkt zijn.



Yoga Unveiled

Er zijn veel documentaires over yoga, maar Yoga Unveiled is wel een van de meest uitgebreide. De geschiedenis van yoga en de verschillende stromingen komen uitgebreid aan bod. Met sprekers als Jon Kabat-Zinn, B.K.S. Iyengar en T.K.V. Desikachar zeer de moeite waard. Hij is aangeraden tijdens yoga opleidingen.


My Dharma

Eigenlijk reclame voor Dharma Bums Activewear yoga kleding, toch zeker het kijken waard. Het plezier en de passie waarmee onder andere yogi's Laruga Glaser en Kino MacGregor over hun ashtanga practice praten werkt zeer aanstekelijk.


Finding Joe

Een film versie over Joseph Campbells 'De Reis van de Held'.






Sri Ramana Maharshi – Jnani 2018

Een uitgebreide documentaire over het inspirerende leven van Sri Ramana Maharshi en zijn devotie voor Shiva en de berg Arunachala in het Indiase Tiruvannamalai.



A Tribute to Tiru – Mooji in Tiruvannamalai India


En voor wie nog wat langer digitaal in Tiruvannamalai door wil brengen: deze documentaire volgt Mooiji die in 2020 Tiru opnieuw bezoekt. Een prachtig gefilmde ode aan deze bijzondere plaats die veel spirituele leraren en leerlingen aantrekt.






Lees verder:



Deze pagina bevat affiliatielinks. Wanneer je via deze links iets bestelt ontvang ik een commissie. Dit kost jou niets extra en je helpt mij dit blog te maken. - Bedankt!

43 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page